Droggal kereskedtek a rendőrök

Kábítószerrel kereskedő budapesti rendőröket helyeztek előzetes letartóztatásba; a két tiszthelyettes hetente vitt drogot borsodi dílereknek – hangzott el az MTV Híradójában hétfő este.

MNO
2011. 05. 30. 18:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság két munkatársa látta el kábítószerrel hónapokon keresztül a miskolci diszkókat. A rendőrök hetente vitték a drogot a borsodi dílereknek, akik aztán a szórakozóhelyeken árulták a fiataloknak – közölte a híradó. A két rendőr a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren teljesített szolgálatot. A bíróság a hétvégén előzetes letartóztatásba helyezte őket, és munkahelyükön fegyelmi vizsgálat is indult ellenük.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) nemrég olyan információk birtokába jutott, hogy a két fiatal rendőr esetleg kábítószerrel kereskedik. Az NVSZ titkosszolgálati eszközöket is felhasználva gyűjtötte az adatokat. A házkutatáskor mindkettőjüknél találtak egy-egy engedély nélkül tartott pisztolyt és lőszereket is. Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője a Híradónak elmondta: ők voltak többek között azok, akik a fővárosból Miskolcra szállították a kábítószert, jelen esetben speedet, és ott a fogyasztók körében értékesíttették.

A borsodi rendőrök őrizetbe vették azt a három miskolci dílert is, akik nagy tételben vásároltak kábítószert a rendőröktől. Tizenöt fogyasztó ellen is eljárás indult. Az egyik rendőrt a parancsnoka felfüggesztette beosztásából, a másik önként felmondott – hangzott el.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.