Drogügynökök a floridai középiskolákban

A spanyol El Mundóban az Egyesült Államokról szóló melléklet a drogellenes küzdelem sajátos formájáról számolt be. A portugál Expresso című hetilap legfrissebb cikke szerint a portugál mentőöv kell a német fellendülés folytatódásához.

2011. 05. 16. 19:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmundo.es – Spanyolország

A spanyol lap idézte Rick Morrist, a Palm Beach Postnak nyilatkozó rendőrnyomozót, aki elmondta, hogy még most is tart a floridai középiskolákban az iskolai drogterjesztő hálózatot felszámoló rendőrakció. Beépültek a diákok közé a rendőrakadémia első évét elvégző fiatalok, és eddig 30 személyt vettek őrizetbe drogkereskedelem miatt. Nem bocsátkozott bővebb részletekbe, mert néhány diák kinézetű kollégájuk még most is a gimnáziumi padokat „koptatja”. A rendőrség azt a három iskolát választotta kezdetnek, ahová a legjómódúbb családok gyerekei járnak. Morris annyit azért elárult, hogy a hihető előélet-történet kiagyalása volt a legnehezebb része az akciónak, ami nemcsak a diákság, hanem a tanárok és az igazgatóság szemében is minden gyanú felett állt. Az akció során felderítették és felszámolták a terjesztőhálózatot a három középiskolában, beazonosították a drogforgalmazás csatornáit, kiderítették, hogyan terjesztették a drogot az iskolákban, de azt is, hogy hol hajtották be a pénzt. Az akciót kiterjesztették még Florida több intézményére is, és nem árulták el a diákügynökök kilétét, mert valamennyien kiskorúak.

expresso.clix.pt, jornaldenegocios.pt, diarioeconomico.com – Portugália

Az Expresso című hetilap idézte a finn Olli Rehnt, az EB pénzügyi biztosát, aki közölte a német Die Weltnek adott interjúban, hogy a 78 milliárd eurós portugál mentőöv a német államnak is érdeke, hogy új lökést adjon a német fellendülésnek és a lakossági megtakarításoknak. Vagyis Németország is jól jár a szigorú, de a valósághoz közeli feltételekkel Portugáliának adott hitel révén. Mint ismert, pénteken a német parlament nagy többséggel elfogadta a portugál mentőöv megajánlását. Miután a megajánlást eleinte elutasító finn parlament is a 78 milliárd eurónyi portugál segélyprogram mellett szavazott, kedden már a huszonhetek pénzügyminisztereinek hasonlóan egyhangú döntésére van szükség, hogy Portugália megkapja a hitel első részletét. Wolfgang Schaeuble, a német pénzügyek felelőse leszögezte, hogy a segélyprogram semmiképpen nem befolyásolja a június 5-én tartandó előre hozott portugál általános választásokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.