Eddig négyezren jelentkeztek a Szeretethídra

A Magyar Református Szeretetszolgálat május 20–21-én szervezi meg a Szeretethíd elnevezésű Kárpát-medencei református önkéntesnapokat.

MNO
2011. 05. 04. 12:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig – azaz május elejéig – négyezren jelentkeztek a Szeretethídra. Tavaly több mint 8000 önkéntes segített a környezetében élőkön, a legtöbben az utolsó egy-másfél héten jelentkeztek – tájékoztatott Gilicze Réka, a Magyar Református Szeretetszolgálat kommunikációs referense.

A vállalt feladatok között szerepel egyebek mellett közterületek és parkok rendbetétele, szemétszedés, parkosítás, virágok ültetése. Egyesek hajléktalanszállót, mások óvodai ágyakat festenek ki, valamint műsort adnak idősotthonban élőknek. Debrecenben süteményt osztanak a járókelőknek a főtéren, a bajai Szent Rókus kórházban a gyermekosztály betegeit és szüleit látogatják meg fiatalok, csoportos játékra, éneklésre invitálva őket. Több fegyházból a fogvatartottak is bekapcsolódnak a programba és a börtönön kívül végeznek önkéntes munkát, de óvodások is részt vesznek az önkéntesnapokon.

A Magyar Református Szeretetszolgálat programja mindenki számára nyitott, aki kész segíteni a környezetében élőkön. A kezdeményezés célja, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében az ország minden területén munkálkodjanak kisebb-nagyobb csoportok szociális, fejlesztési vagy ökológiai területen, valódi segítséget nyújtva ezzel a településeknek, intézményeknek, gyülekezeteknek.

A Szeretethíd az önkéntesség európai évének kiemelt magyarországi rendezvénye. A program fővédnöke az idén Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége és Fazekas László, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspöke.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.