Egerek a Tesco áruházakban: átfogó vizsgálat indul

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter elrendelte, hogy hétfőtől ellenőrizzék az összes magyarországi Tesco áruházat – tájékoztatott a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóirodája pénteken.

MNO
2011. 05. 06. 16:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az átfogó vizsgálatot azt követően rendelte el a miniszter, hogy a lapunk birtokába került dokumentum szerint több Tesco áruházban nem tartják be a higiéniás előírásokat, s emiatt sok helyen rágcsálók telepedtek meg az üzletekben. A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal szakemberei ezért átfogó vizsgálatot indítanak, hogy megbizonyosodjanak arról, igazak-e a sajtóban megjelent hírek, illetve a Tesco áruházakban betartják-e az előírásokat.

Az élelmiszer-biztonság megteremtése érdekében lényeges a rágcsálók megtelepedésének és elszaporodásának megakadályozása. A jogszabályok értelmében valamennyi élelmiszer-vállalkozónak hatékony rovar- és rágcsálóirtási programot kell alkalmaznia a telephelyén, illetve az üzletében – tartalmazza a minisztériumi közlemény.

(MTI/MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.