Egész fegyverarzenált foglaltak le

Kézi maroklőfegyvereket, lőszert, valamint gépkarabélyt foglaltak le a rendőrök két budapesti lakásból; az ügyben két szlovák férfit gyanúsítanak – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 01. 12:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség közlése szerint szombat este 22 óra 30 körül a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói és a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el a két szlovák férfit. A két férfi ellen a VI. kerületi rendőrkapitányság folytatott eljárást visszaélés lőfegyverrel, lőszerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két gyanúsított eddig ismeretlen körülmények között és eddig tisztázatlan céllal hozta Magyarországra a fegyvereket.

Miután alapos gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a két férfi elfogásakor feltehetőleg fegyverrel rendelkezhet, ezért a nyomozók kérték a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségét. A közös akcióra Budapesten, a VI. kerületi Benczúr utca egyik lakásában került sor. A lakásban tartott házkutatás során több – valószínűsíthetően – éles lőfegyvert, gépkarabélyt, géppisztolyt, nagy mennyiségű lőszert és tárat, valamint egy szlovák kommandós egyenruhát foglaltak le a nyomozók.

A két férfit őrizetbe vették, előzetes letartóztatásukra előterjesztést tettek. Az ügyben a további eljárást a BRFK szervezett bűnözés elleni osztálya folytatja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.