Egy életre eltiltották a kazah focistát

Az argentin Clarín csütörtökön tette közzé azt a még április közepéről származó félelmetes karaterúgást, amelyért egy életre eltiltották a kazah Armand Maszimzsanovot, a Kairat, a helyi másodosztályú csapat labdarúgóját.

2011. 05. 06. 12:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az önuralmáról megfeledkező játékos annak ellenére ugrott fel és maga szolgáltatott igazságot a bíró helyett a cserepadról, hogy éppen egyik játékostársa követett el durva szabálytalanságot a Lokomotív játékosa ellen.

Egy darabig semmiben sem különbözött a mérkőzés a többitől, de a cserejátékos brutális rúgása után könnyen elszabadulhatott volna a pokol. Maszimzsanov ugyanis nekifutásból, lendületből rúgta hátba a Lokomotív egyébként szabálytalan játékosát, Radmir Mukszinovot, akinek egy ideig még az életéért is aggódtak.

A meccset a brutális durvaság ellenére a hazaiak nyerték meg 3-2 arányban a kétezer fős – és a durvaság után felhangzó sikolyokból ítélve –, főleg női nézősereg előtt. A kazah fegyelmi bizottság példás ítéletet hozott, és a szándékosan brutális rúgással indokolta az örökös eltiltást.

(clarin.com.ar)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.