Egy fontos dátum: május 15.

A támogatott szőlőkivágáshoz kiadott mintegy 4200 kivágási engedély birtokában elvégzett munkát a gazdáknak legkésőbb május 15-ig kell bejelenteniük a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak (MVH) – közölte az MVH pénteken az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 06. 19:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel ez a dátum munkaszüneti napra esik, a bejelentőlapokat legkésőbb május 16-án még postára lehet adni. A határidő elmulasztása ugyanakkor jogvesztő, az azon túl benyújtott dokumentumokat az MVH érdemi vizsgálat nélkül elutasítja. A támogatás kiutalásának feltétele, hogy a gazdálkodó a szőlőültetvény kivágását a rendeletben meghatározott módon hajtsa végre, vagyis távolítsa el a szőlőtőkék föld feletti részeit, illetve a föld alatti részekből legalább a gyöktörzset, és a területet hozza mezőgazdasági művelésre alkalmas állapotba. A támogatást a kivágásra vonatkozó feltétel helyszíni ellenőrzésének elvégzését követően folyósítja az MVH – tartalmazza a közlemény.

Az MVH a támogatott szőlőkivágáshoz mintegy 4200 kivágási engedélyt adott ki januárig. A támogatás összege csaknem 3,9 milliárd forint, a kivágásra engedélyezett terület nagysága pedig 2300 hektár.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.