Egy zsákban találtak rá, fej nélkül

Mexikóváros egyik peremkerületében öt lefejezett holttestet talált a rendőrség, rajtuk olyan jellel, amely valószínűsíti, hogy drogbandák közötti ellenségeskedések áldozatairól van szó.

MNO
2011. 05. 04. 8:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alfredo Castillo, Mexikó szövetségi állam főügyésze szerdán elmondta, hogy a holttestek közül négyre egy gépkocsiban bukkantak rá, míg az ötödikre az autótól nem messze, egy műanyag zsákban. Bár a mexikói főváros nem sokat érez az országnak elsősorban az északi területeit sújtó drogháborúból, a közelben, Mexikóvárostól nyugatra már nemegyszer előfordultak a kábítószerrel összefüggésbe hozható halálos bűncselekmények.

Közben Mexikó egyik északi államának, Durangónak a fővárosában is emberi maradványokat, hat csontvázat találtak egy gödörben. A szövetségi állam Chihuahuával és Sinaloával együtt alkotja az úgynevezett mexikói aranyháromszöget, és itt bujkál a befolyásos Sinaloa drogkartell vezetője is.

A hatóságok nemrég az északkeleten fekvő Tamaulipas államban tártak fel tömegsírokat, amelyekből 183 holttestet ástak ki, feltehetően a Los Zetas nevű kartell áldozatait.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.