Egyelőre nem vonul börtönbe Kacav

Elhalasztotta Móse Kacav volt izraeli államfő börtönbe vonulásának időpontját az izraeli legfelsőbb bíróság kedden.

MNO
2011. 05. 03. 20:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kacavot tavaly decemberben ítélték hét év börtönre nemi erőszak miatt, s büntetésének letöltését május 8-án kellett volna megkezdenie. A bíróság azonban úgy döntött, csak egy, a fellebbezése ügyében tartott meghallgatás után kell börtönbe vonulnia az egykori elnöknek. Kacav ügyvédei ezen a héten nyújtottak be fellebbezést.

A 65 éves volt elnököt azért ítélték el, mert 1998-ban, még miniszterként megerőszakolta az egyik alkalmazottját, másik kettőt pedig 2000 és 2007 között szexuálisan zaklatott. Kacav a legmagasabb rangú politikus Izraelben, akit letöltendő börtönre ítéltek. A nős családapa soha nem ismerte be bűnösségét, állítása szerint csupán egy politikai boszorkányüldözés áldozata.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.