Egyeztetnének a miniszterelnökkel

Sztrájkbizottságot alakított az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (AKSZSZ) kedden – közölte a szövetség.

MNO
2011. 05. 31. 19:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményükben emlékeztetnek arra, hogy a korkedvezményes nyugdíj megőrzése céljából Orbán Viktor miniszterelnöknek május 24-én levelet írt a szövetség, amelyben kérte, hogy a kormány jelölje ki képviselőjét, aki kellő felhatalmazással vesz részt az egyeztető eljáráson. Kedden a miniszterelnök arról tájékoztatta az AKSZSZ-t, hogy a szociális konzultáció befejezéséig nem kíván a korkedvezményről tárgyalni.

A kormányfő ugyanakkor biztosította a szakszervezeti szövetséget, hogy a szociális konzultáció lezárásáig a kormány részéről nem születnek döntések a korkedvezményes nyugdíj rendszerével kapcsolatban. Ez megnyugtató az AKSZSZ-nek, azonban a szövetség úgy véli, kezdeményezésének összekapcsolása a konzultációval kétségessé teszi a szakszervezeti szövetséggel történő egyeztetési szándék komolyságát. A konzultációs kérdőíven ugyanis nem találhatók az autóbuszvezetők korkedvezményes nyugdíjára vonatkozó kérdések. Az AKSZSZ jelezte: szerdán a miniszterelnöktől újból egyeztető eljárás kitűzését kéri, a konkrét követelések megjelölésével.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.