Egymást taszították el a dobogótól

<p>A magyar labdarúgó NB I 26. fordulójának egyetlen vasárnapi mérkőzésén a Ferencváros 1-1-es döntetlent ért el a címvédő Debrecen ellen az Üllői úti Albert-stadionban. A vendégek Adamo Coulibaly góljával szereztek vezetést, de a zöld-fehérek Mijadinoszki öngóljával a hajrában egyenlíteni tudtak. Az élen a Videoton áll, tíz ponttal megelőzve a Paksot, míg a harmadik pozícióban a Kaposvár foglal helyet. A Fradi a 4., a Debrecen az 5. helyen áll.</p>

Pintér Patrick
2011. 05. 01. 18:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

FERENCVÁROS–DEBRECENI VSC 1-1 (0-0)
Budapest, Albert-stadion, 5000 néző. Vezette: Iványi.
FTC: Haber – Balog Z., Tutorics, Csizmadia, Junior – Rósa D. (Miljkovic, 63.), Maróti (Józsi, 20.), Morales (Tóth B., 57.) – Abdi, Heinz, Schembri. Vezetőedző: Prukner László.
DVSC: Novakovics – Nagy Z., Mijadinoszki, Simac, Fodor – Bódi (Dombi, 83.), Ramos (Spitzmüller, 79.), Varga J., Szakály P. – Yannick, Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Gólszerző: Mijadinoszki (84. – öngól), ill. Coulibaly (56.).

Kevés helyzetet, jobbára küzdelmes mezőnyjátékot hozott a találkozó. Az első lehetőség a Debrecen előtt adódott, amikor a 16. percben Yannick lövése Balogon irányt változtatva a kapu fölé vágódott. Három perccel később Rósa Dénes kapáslövéssel válaszolt, a félidő lezárásaként pedig ismét Yannick lövése súrolta a felső lécet.

A szünetet követően Yannick bombája, illetve Bódi felső lécen csattanó szabadrúgása keltett riadalmat a hazai oldalon, majd az 56. percben Abdi eladott labdájával Bódi ugratta ki Coulibalyt, aki higgadtan, két védővel is a nyakán a jobb alsó sarokba gurított (0-1). A Fradi a hajrában Balog beadásába Mijadinoszki fejelt bele, a labda pedig a Loki kapujának bal felső sarkában landolt (1-1). A macedón–svájci kettős állampolgárságú védő három minutummal később helyrehozhatta volna a hibáját, de közelről a kapu mellé lőtt. A döntetlen igazságosnak mondható.

Az élmezőny:
1. Videoton 54 pont
2. Paks 44
3. Kaposvár 42
4. Ferencváros 42
5. Debrecen 41

A góllövőlistát a 23 gólos Alves (Videoton) vezeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.