Egymillió új hozzáférést akarnak megteremteni

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a fejlesztést bejelentő sajtótájékoztatón üdvözölte a Magyar Telekom és az Ericsson közös hálózatmodernizációs beruházását május 4-én, Budapesten. A teljes széles sávú lefedettség és az új generációs szolgáltatások szélesebb körben való elterjedése megfelelő kormányzati támogatással elérhető közelségbe került – közölte a miniszter.

MNO
2011. 05. 04. 12:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fellegi Tamás hangsúlyozta: több felelős vállalat is felismerte, hogy a magyar gazdaság stabilizálásában a piaci szereplőknek is részt kell vállalniuk. Nagy jelentőséggel bír, hogy ezek a cégek a nehéz gazdasági körülmények között is olyan előremutató beruházásokra vállalkoztak, mint amilyen a Magyar Telekom és az Ericsson hálózatmodernizációja – olvasható a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményében.

A miniszter beszédében jelezte: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szabályozóként és ösztönzőként minden szükséges eszközt biztosít ahhoz, hogy a távközlési szektor a maga természetes útján fejlődhessen tovább. Szabályozói szempontból a következő időszak kiemelt jogalkotási feladatai közé tartozik az elektronikus hírközlési törvény átfogó módosítása, amely elősegíti a fogyasztók védelmét és ösztönzi az infrastrukturális beruházásokat – közölte Fellegi Tamás.

Az állami ösztönzőket részletezve a miniszter jelezte: az Új Széchenyi-terv teljes vertikumában tartalmaz infokommunikációs vonatkozású fejlesztéseket annak érdekében, hogy a megfelelő technológiai háttér és felszereltség álljon a vállalkozások rendelkezésére. Az eddig széles sávú lefedettséggel nem rendelkező területeken végrehajtandó körzethálózati infrastruktúra-fejlesztések támogatására a Gazdaságfejlesztési operatív programon belül 12 milliárd forint lett elkülönítve, amelyre kis- és középvállalkozások pályázhatnak. Hosszú távon olyan további fejlődésre képes technológiák jelenthetnek valódi kitörési lehetőséget, mint például a mobilinternet.

A Digitális megújulás cselekvési terv prioritásként kezeli a lényegesen gyorsabb és jobb minőségű új generációs elérhetőségek kérdését és 2014-ig további egymillió új hozzáférés feltételeit törekszik megteremteni – emlékeztetett a tárcavezető. A nemzeti fejlesztési miniszter közölte: az idén, várhatóan a harmadik negyedévben kerülhetnek a szolgáltatókhoz a további mobil széles sávval kapcsolatos fejlesztéseket lehetővé tevő frekvenciák. Az új frekvenciadíj-rendelet a fogyasztók számára is kedvező szabályozási környezetet biztosít. Alkalmazása a tartalomszolgáltatás minőségének javulását és a szolgáltatási árak mérséklődését eredményezi.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.