Egyre kevesebb a német állástalan

Májusban 7 százalékra csökkent a munkanélküliség Németországban – a kiigazított és kiigazítatlan adatok szerint egyaránt – az újraegyesítés óta most a legalacsonyabb az állástalanok aránya az Európai Unió legnagyobb gazdaságában – derül ki a német szövetségi munkaügyi hivatal (BA) kedden közzétett adataiból.

MNO
2011. 05. 31. 12:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Májusban hárommillió alá, 2,96 millióra csökkent a munkanélküliek száma Németországban a kiigazítatlan adatok szerint, ez az előző hónaphoz képest csaknem 118 ezres, az előző év azonos időszakához képest pedig 276 ezres csökkenést jelent. Tavaly november óta ez a legkedvezőbb adat. Frank-Jürgen Weise, a BA elnöke szerint a cégek munkaerő-kereslete továbbra is magas, ugyanakkor kissé mérséklődhet a következő hónapokban.

A szezonálisan kiigazított adatok alapján kicsit szerényebb volt a munkanélküliek számának csökkenése: nyolcezerrel, 2,974 millióra mérséklődött, ugyanakkor elemzők harmincezres csökkenést vártak. Nyugaton kilencezerrel csökkent, míg Kelet-Németországban ezerrel nőtt az állástalanok száma.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.