Ekkora üzenetet még nem látott a világ + Kép

Négy elszánt sportember két hónap alatt készíti el a világ legnagyobb üdvözlő feliratát Horvátországban, a mintegy 2500 kilométeres „szöveg írása” ezekben a napokban fejeződik be.

MNO
2011. 05. 31. 4:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négy horvát kalandvadász két hónapos utazása során kizárólag emberi erővel járja be a hosszú utat, amelynek nyomvonala a welcome feliratot formázza. A csapat internetes oldalának (www.welcome.hr) beszámolója szerint már csak az utolsó betű hiányzik, hogy a tervek szerint június 3-ra befejezzék az „írást” – közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség az MTI-vel.


Daniel Lacko ötletgazda, Marko Rukavina operatőr, Cedo Josipovic szervező és Luka Tambac fotós április elején indultak neki a horvát tengerpart és tengermellék mentén a 2500 kilométeres, 62 napos útnak. Az isztriai Savudrijától a dél-dalmáciai Dubrovnikig mindenféle motoros szállítóeszköz nélkül, csupán az emberi erőre hagyatkozva, vagyis gyalogosan, kerékpározva, kajakozva, a sziklákra mászva vagy azokról leereszkedve, illetve ejtőernyővel ugorva teszik meg a távot, hogy ezzel virtuálisan írják ki a welcome szót.

A négy kalandor útja nyolc nemzeti parkon, három természetvédelmi területen, négy védett tájegységen, rezervátumon és földrajzi emlékhelyen, hat folyón és tizenegy hegycsúcson át vezet. Az ötlettel Horvátországot a kaland- és a kirándulóturizmus ideális célpontjaként szeretnék népszerűsíteni, hogy a turistákat megismertessék az ország fel nem fedezett természeti szépségeivel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.