Elegük lett a meztelen testek látványából

Barcelona önkormányzata úgy döntött, véget vet a meztelenkedésnek: a jövőben 500 euróig (132 ezer forint) terjedő bírsággal sújthatják a városban fürdőruhában sétálókat és az erre fenntartott strandokról kimerészkedő nudistákat.

MNO
2011. 05. 01. 17:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képviselő-testület pénteki döntése értelmében tilos „meztelenül vagy majdnem meztelenül” sétálni közterületen. A rendelet az uszodákba, strandokra, az azokkal szomszédos utcákra és a tengerparti sétányokra száműzi a fürdőruha-viseletet. A városban való – egyébként igen ritka – meztelenkedés 300-500 eurós pénzbüntetéssel sújtható, míg a jóval gyakoribb fürdőruhában való megjelenés 120 és 300 eurós büntetést von maga után.

A katalán főváros óvárosa a tengerparttal és a kikötővel szomszédos. A polgármesteri hivatal korábban sikertelenül próbálkozott táblák elhelyezésével elrettenteni a városban való fürdőruhás viselettől. A rendelkezést megsértőket előbb figyelmeztetik, csak utána bírságolják meg – mondta el Assumpta Escarp, a polgármesteri hivatal biztonságért felelős tanácsnoka.

A belváros egyes kereskedői üdvözölték a döntést, míg a nudizmus hívei botrányt emlegetnek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.