Elektromos versenyautó is kipróbálható a Nefmi nyílt napján

Nefmi hétvégi akadémia címmel nyílt napot tart szombaton a Nemzeti Erőforrás Minisztérium az Akadémia utcai épületben.

MNO
2011. 05. 05. 9:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárca közlése szerint a nyílt nap célja, hogy képet adjanak a nagyközönség számára a háttérben zajló munkáról. A rendezvény kötetlen hangulatban, közérthető formában mutatja be a hivatal működését, a látogatók megérthetik, hogyan kapcsolódnak össze az egyes ágazatok. A 10 órakor kezdődő rendezvényen az érdeklődők találkozhatnak és akár közös fotót is készíthetnek a nemzeti erőforrás miniszterrel, és személyesen is megismerkedhetnek az egyes területekért felelős államtitkárokkal – írják a közleményben.

A nyílt napon Réthelyi Miklós például az örökségvédelem világába vezeti el a látogatókat, a sportért felelős államtitkárság vezetői, Czene Attila és Szekeres Pál pedig olimpiai, illetve paralimpiai élménybeszámolót tartanak. A házasulandóknak és a családoknak Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár ad tanácsot, Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkártól pedig egy francia dalt is megtanulhatnak a látogatók. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár Változtass! címmel tart előadást, míg Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár kulturális örökségünk jövőjéről beszél.

Lesz jogalkotásgyár, ahol játékos keretek között lehet kipróbálni a jogalkotás folyamatát, és elsősegély-tanfolyam Győrfi Pállal, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjével. Téglásy Kristóf főosztályvezető beszél a megújuló drogstratégiáról, a Megálló Csoport Alapítvány a Szenvedélybetegekért pedig bemutatja, hogyan nyújtanak segítséget a különböző függőségekkel küzdő fiataloknak.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem fiatal feltalálók munkáival vendégeskedik: bele lehet ülni a BME Formula Racing Team elektromos versenyautójába, ki lehet próbálni Rátai Dániel háromdimenziós monitorát, a Leonar3Do-t, és látni lehet az első magyar műholdat is. A nap végén azok a látogatók, akik mindegyik államtitkárság legalább egy programján részt vettek, oklevelet kapnak, és a résztvevők között értékes ajándékokat is kisorsolnak. A rendezvényre elsősorban a felnőtt lakosságot várják, de a jelentkezők természetesen elhozhatják családjukat is.

A programokon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációs lapot – amelyet a minisztérium honlapjáról (www.kormany.hu/hu/nemzeti-eroforras-miniszterium) lehet letölteni – csütörtökön éjfélig kell kitöltve visszaküldeni a [email protected] címre. A nyílt nap részletes programja szintén a tárca internetes oldalán érhető el.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.