Elengedték túszaikat a börtön rabjai

Szabadon engedték összes túszukat – egy venezuelai börtön 21 alkalmazottját – a rabok, miután teljesítették követelésüket, vagyis orvosi ellátást kaptak az állításuk szerint a fegyintézetben tomboló tbc-járvány miatt – közölte csütörtökön Edwin Rojas belügyminiszter-helyettes.

MNO
2011. 05. 06. 6:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az El Rodeo II börtön őrizetesei egy hete ejtették túszul az adminisztratív részleg dolgozóit. Hatot közülük szerdán, tizenötöt pedig csütörtökön engedtek el. A rabok szerint a járvány halálos áldozatokat is követelt, ennek ellenére a börtönhatóságok nem tettek semmit a kór megfékezésére.

Venezuelában jelenleg 44 500 ember tölti szabadságvesztését, jóllehet segélyszervezetek szerint a helyi börtönök legfeljebb 15 ezer ember befogadására alkalmasak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.