Elképesztő: Guinness-rekordot dorombol + Videó

A leghangosabban doromboló macska címén került be a Guinness Rekordok Könyvébe egy brit macska.

MNO
2011. 05. 05. 21:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Smokey 67,7 decibel erősségűt dorombolt azon a videofelvételen, amelyet egy brit főiskola szakemberei készítettek gazdája, Ruth Adams felkérésére. A 12 éves szürke-fehér házi macska februárban került a figyelem középpontjába, amikor gazdája benevezte őt a leghangosabban doromboló cicák helyi versenyére, majd úgy döntött, hogy a Guinness-rekordok hitelesítőivel is megismerteti házi kedvence „tudományát”. Smokey ugyanis majd háromszor hangosabb bármely más házi macskánál. (Egy hétköznapi macska teljesítménye csak 25 decibel.)

A közép-angliai Northamptoni Főiskola szakemberei zajszintmérő készülékkel márciusban rögzítették a rekordot tartalmazó felvételt, amelyet eljuttattak a Guinness-rekordok szerkesztőségébe. A rekordok könyve szerint a leghangosabb állati hangot a kék bálnák és a barázdás bálnák bocsátják ki, amikor egymással kommunikálnak, az ő hangjuk erőssége eléri a 188 decibelt. (Összehasonlításképpen: egy fűnyíró zaja 90 decibel erősségű.)



(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.