Elpusztult a fővárosi állatkert jegesmedvéje

Elpusztult Bimba, a Fővárosi Állat- és Növénykert nőstény jegesmedvéje – erősítette meg a hírt az MTI helyszínen tartózkodó munkatársa szerdán.

MNO
2011. 05. 04. 13:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A toszkánai származású Bimba március végén érkezett a fővárosi állatkertbe, hogy az itt élő hím, Vitus párja legyen. Bimba az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) által fenntartott jegesmedve-tenyészprogram (EEP) révén kerülhetett Budapestre.

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark állatorvosai elaltatták „Gabi macit”. A medvének már számos betegsége volt, állapotán gyógyszerekkel sem lehetett segíteni, ezért az állatkert vezetősége úgy döntött, hogy szenvedését nem szabad tovább nyújtani – tájékoztatott Takácsné Magi Zsuzsanna, az állatkert vezetője.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.