Elveszítheti trónját a svéd király

Először szólalt meg a szexuális kicsapongással vádolt XVI. Károly Gusztáv svéd király a személyéről hónapok óta keringő híresztelések ügyében: az uralkodó cáfolja a vádakat, de ha felvételek kerülnek elő éjszakai klubokban tett látogatásairól, vélemények szerint még a trónját is elveszítheti.

MNO
2011. 05. 31. 20:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Svédországban a közelmúltban jelent meg leleplező könyv a királyról, akit az éjszakai bárok nagy tisztelőjeként mutatott be a szerző.

A szexuális kicsapongással vádolt 65 éves uralkodó népszerűsége rohamosan csökken, ezzel párhuzamosan erősödnek a lemondását sürgető hangok. XVI. Károly Gusztáv első alkalommal nyilatkozott a botrány kipattanása óta.

A TT svéd hírügynökségnek adott interjújában cáfolta a botránykönyvben írottakat. A hírügynökség arra is rákérdezett, létezhetnek-e róla kompromittáló felvételek, erre a király azt felelte, hogy „ez nem fordulhat elő”.

Az észak-európai országot azóta foglalkoztatja ez a kérdés, hogy Mille Marcovic, az éjszakai élet ismert alakja, egykori klubtulajdonos nemrég bejelentette: fényképeket hoz nyilvánosságra az éjszakában „forgolódó” uralkodóról. Amennyiben léteznek és nyilvánosságra kerülnek ilyen felvételek – és valódiságukat is bizonyítani lehet –, Svédországnak vélhetően trónváltásra kell felkészülnie.

XVI. Károly Gusztáv örököse a 33 éves Viktória hercegnő, így ő foglalhatná el a trónt. A király egyelőre azonban kitart álláspontja mellett, amely szerint nem járt szexklubokban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.