Emblematikus játékosát veszíti el az MU

Paul Scholes, a Manchester United (MU) labdarúgója kedden bejelentette visszavonulását.

MNO
2011. 05. 31. 9:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem volt könnyű döntés, de úgy érzem, ez a megfelelő alkalom, hogy befejezzem a pályafutásomat. Megtisztelő, hogy tagja lehettem idén a klub 19. bajnoki címét megnyerő együttesnek” – mondta a 36 éves középpályás a klub honlapján.

A 66-szoros angol válogatott futballista utolsó meccsét a szombati Bajnokok Ligája-döntőben játszotta, a búcsú ugyanakkor szomorúra sikerült, ugyanis a rivális Barcelona 3–1-re győzött. Scholes a 77. percben csereként lépett pályára.

„Nagyon fog hiányozni, elképesztő játékos volt” – mondta Sir Alex Ferguson, a Vörös Ördögök vezetőedzője Scholesról, aki azonban ezt követően sem szakad el a Manchester Unitedtől, ugyanis edzői állást kap.

Paul Scholes egész pályafutása során kizárólag a Manchester United színeiben futballozott, 1994-es debütálása óta 676 mérkőzésen szerepelt. Hosszú karrierje alatt Angliában tíz bajnoki cím, három FA Kupa-, két Ligakupa- és öt Szuperkupa-győzelem részese volt, továbbá kétszer nyert a Bajnokok Ligájában, egy-egy alkalommal pedig a klub Világkupán és a klubvilágbajnokságon bizonyult a legjobbnak a Manchester Uniteddel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.