Emelkedett az amerikai munkanélküliségi ráta

Az Egyesült Államokban 9 százalékra emelkedett a munkanélküliségi ráta áprilisban a márciusi 8,8 százalékról – jelentette pénteken a washingtoni munkaügyi minisztérium.

MNO
2011. 05. 06. 15:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elemzők változatlan munkanélküliségi rátára számítottak. Előzőleg csaknem fél éven keresztül folyamatosan csökkent a munkanélküliségi ráta, tavaly novembertől idén márciusig 1 százalékponttal csökkent a mutató. Ugyanakkor egy másik, ugyancsak pénteken bemutatott minisztériumi felmérés szerint a foglalkoztatottak száma – a mezőgazdaságot nem számítva – 244 ezerrel nőtt áprilisban, ami 11 hónapja a legnagyobb mértékű emelkedés, és messze meghaladja az elemzők 186 ezres növekedést valószínűsítő előrejelzését.

A foglalkoztatottak száma a mezőgazdaságon kívüli ágazatokban már a hetedik hónapban nőtt megszakítás nélkül, a munkanélküliség számottevő csökkenéséhez azonban ez nem volt elég. A 304 millió lakosú országban – a világ legnagyobb gazdaságában – 13,7 millióan vannak munka nélkül.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.