Eredményes tavaszi nagytakarítás

Mintegy nyolcszáz köbméter hulladékot gyűjtött össze a Pilisi Parkerdő Zrt. saját dolgozói mellett közmunkásokkal és több helyszínen civil szervezetek segítségével idei tavaszi nagytakarításán – közölte lapunkkal Lomniczi Gergely, a társaság szóvivője.

Nagy Áron
2011. 05. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem háromszáz természetbarát a legkülönbözőbb helyeken és időpontokban vett részt szemétszedésen Nagykovácsitól Makádon át Budapestig. Tapasztalatunk szerint a kirándulók által elhagyott szemét ha kismértékben is, de csökken. A településszéli, közutak melletti illegális lerakás azonban egyes helyeken ipari méreteket ölt – magyarázta a szóvivő. Hozzátette, jellemzően kommunális lakossági hulladék, és építési törmelék kerül az erdőbe, de az autógumitól az aszfaltig, a festéktől a vágóhídi maradványokig széles a veszélyes vagy külön kezelendő hulladékok palettája is. Lomniczi Gergely szerint az idei akció is sikeres volt, csak azt nevezte sajnálatosnak, hogy az öszszegyűjtött és elszállított illegális hulladék átadásakor a lerakóhelyeken ugyanazt az összeget kellett megfizetniük, mintha a saját szemetüket vitték volna oda. Emlékezetes: hetedik alkalommal tartottak tavaszi nagytakarítást az erdészeti, vadászati, természetjáró és horgászati szervezetek az Országos Magyar Vadászkamara felhívására. Az áprilisi programsorozat célja nem csak a szemét gyűjtése volt; a résztvevő szervezetek meg kívánták mutatni: az erdész nemcsak vágja a fát, a vadász nemcsak lövi az állatot, a horgász nemcsak kifogja a halat, hanem környezettudatos, elszánt természetvédő is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.