Erős kereslet az állampapírpiacon

Erős kereslet mellett a meghirdetettnek megfelelő értékesítéssel és az előzőnél kissé alacsonyabb, de a referenciahozamnál magasabb átlaghozammal zárult az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) heti rendszeres 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciója kedden.

MNO
2011. 05. 03. 16:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ÁKK a szokásos ötvenmilliárd forint értékben hirdetett meg 3 hónapos diszkont kincstárjegyet jegyzésre. Az elsődleges forgalmazók a D110810 jelű, 2011. augusztus 10-én lejáró papírra 170,748 milliárd forint ajánlatot tettek, szemben az elmúlt heti 110,596 milliárd és a két héttel ezelőtti 121,049 milliárd forinttal.

Hasonló méretű keresletre február közepe óta nem volt példa; a 3 hónapos diszkontkincstárjegy-aukciók átlagos kereslete 130 milliárd forint környékén ingadozik. Az aukción a múlt keddi 5,94 százaléknál egy bázisponttal alacsonyabb, 5,93 bázispontos átlaghozam alakult ki, 8 bázisponttal a 3 hónapos diszkont kincstárjegy hétfői, a szeptember 21-én lejáró kincstárjegysorozatra számolt referenciahozama felett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.