Erre felnézhetnek a franciák

Új felhőkarcolója van Franciaországnak: a csütörtökön felavatott, First névre keresztelt párizsi magasház az ország legmagasabb épülete.

MNO
2011. 05. 05. 19:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros La Défense üzleti negyedében álló felhőkarcoló 231 méteres magasságával 21 méterrel emelkedik a belváros egyetlen felhőkarcolója, a csaknem negyvenéves Tour Montparnasse fölé. A francia főváros nyugati részén álló, csavaralakú, 52 emeletes és 80 ezer négyzetméternyi területtel rendelkező irodaépület a Beacon amerikai befektetési alaphoz tartozik. Hosszú távon 5700 ember dolgozik majd az irodákban. Egyelőre az irodáknak alig a felét adták bérbe, ezekbe ősszel az Ernst & Young amerikai vállalat költözik be.

Nem sokáig marad azonban a First Franciaország legmagasabb épülete. Az Unibail-Rodamco ingatlancsoport a felhőkarcoló közvetlen közelében húzza majd fel 300 méter magas, Phare (Világítótorony) elnevezésű épületét, amely öt éven belül elkészül. A világhírű Eiffel-tornyot azonban egyik felhőkarcoló sem szárnyalhatja túl: az antennáival együtt 324 méteres torony továbbra is Franciaország legmagasabb épülete marad.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.