„Értékesítési célból” rongálták a vasúti pályát

Állampolgári bejelentés nyomán a rendőrök tetten értek három tiszabői lakost, akik Abádszalók külterületén a vasúti síneket rögzítő talpfacsavarokat és lemezeket akartak ellopni – közölte a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 05. 13:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bejelentés szerint ismeretlen személyek a vasúti sínek között gyanúsan viselkedtek. A rendőrök éppen akkor értek a helyszínre, amikor a két 26 éves férfi és 18 éves társuk az előzőleg értékesítési célból felszedett 65 kilogramm talpfacsavart, továbbá rögzítőlemezeket egy zsákba kezdte pakolni – mondta el a szerdai eset részleteiről Veres Éva. A vasúti pályát rongáló és ezzel a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztető tolvajokat előállították. A tettesek elismerték a bűncselekmény elkövetését, majd rendőrségi őrizetbe kerültek.

Néhány nappal korábban a Karcag–Tiszafüred-vasútvonal kunmadarasi szakaszán loptak el 83 sínrögzítő csavart. Baleset nem történt, mert a MÁV vonalgondozója időben észlelte a bűncselekményt. A rendőrség még a bejelentés napján megtalálta a két fiatalkorú tolvajt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.