„Ez az egyezség felborult”

Visszahívta az önkormányzati bizottságokból a szocialista képviselőket a dombóvári képviselő-testület többségi Fidesz-frakciója a testület hétfői ülésén – közölték a frakció tagjai az ülést követő sajtótájékoztatón.

MNO
2011. 05. 30. 18:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A döntés szerint a pénzügyi bizottságban Tóth Gyula, a szociális bizottságban Kiss Béla képviselő, az oktatási bizottságban pedig Füleki Zoltán külső tag helyét fideszes képviselők, illetve delegált foglalja el. Hegedűs Csaba képviselő a döntést azzal indokolta, hogy egyikük az utóbbi időben szinte egyáltalán nem vett részt a bizottsági munkában, a másik kettő pedig Szabó Loránd (független) polgármester befolyása alatt áll.

Arra a kérdésre, hogy a lépés összefügg-e azzal, hogy Szabó Loránd múlt csütörtökön megvonta Kerényi Zsolt (Fidesz–KDNP) alpolgármester jogkörét, Nagy Roland frakcióvezető elmondta: korábban volt egy szóbeli egyezség, miszerint ha Kerényi Zsoltot Szabó alpolgármesternek jelöli, Kiss Béla (MSZP) bizottsági elnöki tisztséget kap. „Ez az egyezség felborult” – jegyezte meg.

Szabó Loránd az MTI-nek politikai zsarolásnak nevezte a Fidesz-frakció döntését. „Azt mondták, hogy ha az MSZP-s képviselők jól szavaznak, visszaengedik őket a bizottságba” – tette hozzá a polgármester. A Nagy Roland által említett egyezségről azt mondta: nem tud arról, hogy a két frakció között volt ilyen megállapodás. „Én ilyen elvtelen egyezségekbe soha nem mentem bele” – jelentette ki. Tóth Gyula, aki visszautasította, hogy sokat hiányzott volna a bizottsági ülésekről, a távirati irodának azt mondta: nem kötöttek a Fidesz-frakcióval bizottsági tisztséget érintő egyezséget.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.