Ezrével szedi áldozatait a járvány Európában

Andalúziában meghalt a tartományban terjedő kanyaró első áldozata Sevillában. Rocío Vidal még szerdán halt meg, mivel szívbetegsége miatt szívrohamot is kapott, miután négy nappal korábban került be az egyik sevillai kórházba. Eddig csaknem nyolcszáz fertőzésről tudnak az országban, de már egész Európában terjed a fertőző betegség.

2011. 05. 01. 11:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az andalúziai országrész egészségügyi felelőse emlékeztette a lakosokat, hogy be kell tartani az oltási rendet, hogy a szülők ne csak az elsőt adják be a még csecsemőknek, hanem a többit is. Ugyanis a betegség ellen a második és a harmadik vakcina beadása ad teljes védelmet.

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) figyelmeztette a világot, hogy már egész Európában felütötte a fejét ez a járvány, különösen Franciaországban. Január és március között 4937 esetről tudnak a francia egészségügyi hatóságok, miközben tavaly összesen 5090 beteget kezeltek.

Rebecca Martin, a WHO koppenhágai irodájának vezetője közölte, hogy eddig 33 európai országban több mint 6500 esetről szereztek tudomást, és a terjedő járványért az oltások elmaradását teszik felelőssé.

(abc.es – Spanyolország)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.