Ezüstérmes lehet a Paks

A dobogós helyezések, illetve a második kiesőhelyezett kérdése még nyitott a magyar labdarúgó NB I 29. fordulója előtt, a hétvégén akár már ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk. Ha a Paks ma nyer a Vasas ellen, biztos második, ha az MTK szombaton elbukik Pápán, biztosan kiesett. Egy dolog azonban már biztos, a Videoton bajnoki elsősége.

Pintér Patrick
2011. 05. 13. 6:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez utóbbit illetően egyelőre még a Ferencváros áll a legkedvezőbb pozícióban, ám mindössze egy ponttal előzi meg a DVSC-t, s kettővel a ZTE-t, tehát ha netalántán veszítene vasárnap délután Szombathelyen, borulna az eddigi sorrend. Nagy tehát a variációs lehetőséget száma, így érdemesebb lesz kivárni a pályán történteket, mint alternatívákat gyártani a végeredményre.

Szombat délután lesz egy budapesti rangadó is, igaz, a tét jóval kisebb a fent említetteknél, a középmezőny élére kerülés. A Honvéd ugyanis egyelőre 10., a vendég Újpest 7., de kettejük között két pont a különbség. Rendkívül jó sorozatot produkált a hétközi, Győr elleni mérkőzésig a kispesti együttes, ám az ETO Parkban kikapott 3-0-ra, a lilák viszont egy ráadásban szerzett büntetőgóllal 2-1-re legyőzték a Kecskemétet.

Akkori ellenfeleik közül a Győr a már bajnok Videoton otthonába látogat, a Kecskemét pedig hazai pályán fogadja a kiesés elől menekülő Siófokot. Utóbbinak feltétlenül szüksége lenne a pontra, pontokra, igaz, ha az MTK elbukna Pápán, biztosan bentmaradna, s a Hungária körútiak szállnának alá a másodosztályba. A budapesti kék-fehérek tényleg az utolsó szalmaszálba kapaszkodhatnak szombat este, ha veszítenek, búcsút inthetnek az NB I-nek. Szintén aznap játsszák a már téttel csak a hazai csapat számára bíró Kaposvár–Szolnok összecsapást. A Rákóczi sokáig a második-harmadik hely között állt, de a hétközi eredmények miatt visszacsúszott a hatodik pozícióba. A bronzcsatát vívó felek közé csak akkor térhet vissza, ha a már kiesett MÁV FC ellen győzni tud.

A fordulót a már említett Haladás–Ferencváros mérkőzés zárja.

A 29. fordulós programja:
Péntek: Paks–Vasas 17.00, Zalaegerszeg–Debrecen 19.00
Szombat: Honvéd–Újpest 15.00, Videoton–Győr 17.30, Kecskemét–Siófok 19.00, Kaposvár–Szolnok 19.00, Pápa–MTK 19.00
Vasárnap: Haladás–Ferencváros 17.30

Az élmezőny:
1. Videoton 58 pont
2. Paks 50
3. Ferencváros 46
4. Debrecen 45
5. Zalaegerszeg 44

A góllövőlistát a 24 gólos Alves (Videoton) vezeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.