Fegyelmi Szabó Loránd ellen

Fegyelmi eljárást indított a dombóvári képviselő-testület csütörtöki, rendkívüli ülésén a város független polgármestere ellen, mert nem hajtott végre határidőre egy testületi határozatot – közölte pénteken a testület többségi, Fidesz-frakciójának vezetője.

MNO
2011. 05. 06. 14:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eljárást azért indították Szabó Loránd ellen, mert egy 2010. novemberi határozatban foglalt határidőre nem kezdeményezett tárgyalásokat az Isoteq Group Kft.-vel a dombóvári volt zsinagóga hasznosításáról – olvasható Tóth Zoltánnak, a városgazdálkodási bizottság fideszes elnökének előterjesztésében. A cég korábban jelezte, hogy jelképes áron megvásárolná és felújítaná a műemlék épületet; a tárgyalásokról márciusig kellett volna beszámolnia a polgármesternek. „Szeretnénk tisztán látni az ügyben, lehet, hogy a polgármester nem követett el vétkes mulasztást, ezt a háromtagú bizottság fogja megvizsgálni” – mondta Nagy Roland, a Fidesz-frakció vezetője.

Szabó Loránd a határozatra reagálva nevetségesnek nevezte a fegyelmi eljárást. Véleménye szerint a Fidesz-frakció tehet arról, hogy a tárgyalást nem lehetett befejezni, a képviselőcsoport bocsátotta el jogellenesen a hivatal aljegyzőjét, aki meg volt bízva a jogi ügyvitellel – mondta a polgármester.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.