Fejbe lőtték a gólyát

Légpuskával lőttek fejbe egy gólyát Pellérden, az ügyben feljelentést tett a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság ismeretlen tettes ellen.

MNO
2011. 05. 04. 17:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bank László, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) baranyai csoportjának irodavezetője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a madár tetemét Pellérden, az egyik fészekhez közeli kertben találták meg a napokban. „Már ránézésre is látni lehetett, hogy a gólyát lelőtték, fejébe feltehetőleg egy légpuskalövedék fúródott. A tetem megröntgenezése alátámasztotta ezt” – mondta. Hangsúlyozta: a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság feljelentést tett az ügyben ismeretlen tettes ellen.

A szakembereknek azt még nem sikerült megállapítaniuk, hogy a közeli fészken kotló madár párját érte-e a halálos lövés, vagy esetleg egy másik gólya pusztult el. Első esetben a költés tönkre fog menni, így az elkövetőnek nemcsak a lelőtt gólya, hanem a teljes fészekalj megsemmisülése miatt is felelnie kell – tette hozzá Bank László. A fehér gólya fokozottan védett madárfaj, természetvédelmi értéke százezer forint.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.