Fejlesztik a termálfürdőt

1,071 milliárd forintos beruházással fejlesztik a pápai termálfürdőt – mondta Áldozó Tamás (Fidesz–KDNP), a város polgármestere sajtótájékoztatón kedden.

MNO
2011. 05. 31. 16:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beruházáshoz 428 millió forintos uniós támogatást nyert a város, 643 milliót pedig Veszprém megye önkormányzata biztosított – tájékoztatott a polgármester. Hangsúlyozta: a megye ezzel az összeggel 49 százalékos tulajdoni részt szerzett a Pápai Termálvízhasznosító Zrt.-ben, míg 51 százalékkal a városi önkormányzat rendelkezik.

Áldozó Tamás elmondta: 450 millió forintot fordítanak a fürdő melletti új, 1500 négyzetméter alapterületű gyógyászati centrum létesítésére, ahol mintegy húszféle ellátást vehetnek igénybe az érdeklődők. Elsősorban mozgásszervi rehabilitációt végeznek majd a centrumban, s ilyen gyógyászati ellátás a megyében másutt nincs. Az egyemeletes centrumban lesz fizikoterápiás és lézeres terápia, valamint a legkorszerűbb iszapos reumakezelés, súlyfürdő, sóbarlang, gyógytorna és változatos masszázsellátás.

Kovács Antal, a termálfürdőt üzemeltető zrt. vezérigazgatója elmondta: a beruházással a fürdő vízfelületét legalább 1500 négyzetméterrel növelik, a meglévő 12 medencéhez újabb ötöt építenek. Kialakítanak egy 50 méteres versenyuszodát, továbbá ugrótornyokat, újabb gyermekmedencét és egy nagy csúszdakomplexumot létesítenek. A januárban kezdődött beruházással a nyár közepére végeznek (kedden tartják a 13 méteres csúszdatorony úgynevezett bokrétaünnepét), míg a gyógycentrum átadása ősz végére várható.

Áldozó Tamás a sajtótájékoztató végén azt hangsúlyozta, hogy jelenleg 5 milliárd forint összegű beruházás zajlik Pápán; a termálfürdő fejlesztésén túl több milliárd forintból újítják fel az Esterházy-kastélyt, és tart a barokk főtér rekonstrukciója is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.