Fekete évet várnak

Fekete év lesz az idei a villamossági cikkek kereskedelmében a villamossági nagykereskedelmi piacon működő francia Sonepar magyarországi cége szerint.

MNO
2011. 05. 04. 16:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cég közleménye szerint Muhari Márton, a vállalat ügyvezető igazgatója csupán egy számjegyű növekedést prognosztizál. A lassulás oka az, hogy az ágazatban működő kereskedelmi vállalkozások jelentős részének tartalékai végleg kimerültek, az építőipari fellendülés pedig még várat magára. A kialakult helyzet következtében a villamossági cikkekkel kereskedő cégek körében az idén tömeges méretű bedőlés várható a közlemény szerint.

A negatív hatások ellen a Sonepar az eddiginél óvatosabb, a minőségi üzleti partnereket preferáló kereskedelmi politikával védekezik. Az új koncepció bevezetésének ára a bővülés rövid távú lassulása lesz ugyan, de a hosszú távon is stabil működés biztosítása érdekében meg kell hozni ezt az áldozatot – fejtette ki az ügyvezető. A Sonepar magyarországi árbevétele tavaly a 2009-es 6,8 milliárd forintról 8,5 milliárdra nőtt, ezzel a negyvenmilliárdosra becsült magyar villamossági nagykereskedelmi piac forgalmának mintegy húsz százalékát adta. A 144 dolgozót foglalkoztató multi az előző évihez képest 24 százalékkal több, összesen 910 millió forint adót fizetett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.