Fellegi: A vita iránymutatást adhat az eszmecseréhez

Elkezdődött az energiaügyi miniszterek tanácskozása Gödöllőn. Az informális munkaülés az első alkalom, hogy a tárcavezetők véleményt cserélnek az Európai Unió 2050-ig szóló Energia útitervéről, és a huszonhetek folytatják az atomerőművi stressztesztek előkészítését is. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/781549" target="_blank">• Napirenden az Energia útiterv 2050</a></strong>

MNO
2011. 05. 03. 9:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tanácskozást a magyar elnökség nevében levezető Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter megnyitó beszédében hangsúlyozta: a keddi vita iránymutatásul szolgálhat az útitervvel kapcsolatos további eszmecseréhez.

Az Energia útiterv – amelynek végleges változatát idén a harmadik negyedévben hozza nyilvánosságra a bizottság – azt mutatja majd be, hogy a villamosenergia-szektorban hogyan valósítható meg a több mint 90 százalékos szén-dioxid-kibocsátáscsökkentés 2050-ig – mondta a miniszter.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.