Fellélegezhet Dél-Buda, két év után megnyílik a rakpart

Kétéves lezárás után várhatóan néhány héten belül újra megnyitják a Műegyetem rakpartot az autóforgalom előtt, miután rövidesen befejeződnek a 4-es metró beruházáshoz kapcsolódó útépítési munkák.

MNO
2011. 05. 04. 15:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A XI. kerületi Szent Gellért tér és a Bertalan Lajos utca közötti felsőrakpartszakaszon a közlekedés kétszer egy sávon indulhat majd meg. A Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodájának szerdai tájékoztatása emlékeztet arra, hogy a Szent Gellért téri állomás szerkezetépítése tavasszal befejeződött, a vállalkozó a pajzskiszolgáló berendezések elbontása után az állomás fölötti, úgynevezett leadónyílásokat megszüntette, így lehetőség nyílt a felszín rendezésére. Közölték, hogy az útépítési munkák a tervek szerint május közepéig befejeződnek, ezt követően a Műegyetem rakpart eddigi teljes útzára megszűnik, csak két szűk munkaterületrész marad lezárva.

A két éve tartó útlezárás megszüntetése várhatóan jelentősen javítja majd Dél-Buda közlekedését. A DBR Metró Projekt Igazgatóság 2009 május végén zárta le a Műegyetem (azaz felső) rakpartot a metróalagút fúrása miatt. Azóta az észak–déli gépkocsiforgalom az alsó rakpartot, illetve a Budafoki utat és Bartók Béla utat terhelte.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.