Felvásárolják Portugáliát?

A portugál Diário Económico megírta, hogy a kedvező feltételek miatt a legnagyobb brazil bank fontolgatja több pénzintézet megszerzését. A mexikói portálok már biztosan tudják, hogy nem közlekedési vita miatt lőtték le a szombaton kivégzett Jorge Juárez Loera dandártábornokot. A hondurasi Proceso hírportálja is beszámolt egy „kistérségi” közbiztonsági szándéknyilatkozat aláírásáról.

2011. 05. 23. 16:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

diarioeconomico.com – Portugália

Aldemir Bendine, a Banco do Brasil elnöke még április elején elismerte a Reuters hírügynökségnek adott interjúban: „bevásárlásra” készül Portugáliában, mert most kedvező feltételekkel lehet befektetni a bankokba. Elemzők szerint az egyik kiszemelt a Banif, amelyben hamarosan többségi részesedést szereznek egyik leányának megvásárlásával. Az is szóba került még, hogy pozíciókat szereznek egy másik nagy kereskedelmi bankban, a Millennium BCP-ben.

eluniversal.com.mx, milenio.com, excelsior.com.mx – Mexikó

A mexikói sajtóban vezető helyet kapott egy magas rangú katonatiszt halála, aki látszólag egy közlekedési trükk áldozata lett a Mexikóvároshoz közeli Tlalnepantla környékén. A főügyészség azt gyanítja, hogy inkább valamelyik drogkartell rendelte meg Jorge Juárez Loera nyugalmazott dandártábornok, a drogellenes küzdelem egyik szakértőjének meggyilkolását, aki civilben utazott. Életrajzi adatai között szerepel az a tény is, hogy 2008-ig Chihuahua, Durango és Coahuila államban felelt a drogháború egyik legvéresebb helyszínén zajló egyik akcióért.

Proceso.hn – Honduras

Négy közép-amerikai állam – Guatemala, Honduras, El Salvador és Nicaragua – egyelőre közbiztonsági szinten összefogott a térségben egyre jobban terjedő kábítószer-kereskedelem ellen. A négy ország elnöke – Daniel Ortega, a házigazda, a guatemalai Álvaro Colom, a hondurasi Porfirio Lobo és az el salvadori Mauricio Funes – Nicaragua fővárosában, Managuában írta alá azt a szándéknyilatkozatot, amelynek alapján jobban együttműködnek a területüket mind jobban sújtó szervezett bűnözés – többek között az ember- és illegális fegyverkereskedelem – ellen is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.