Fertőzött uborka: a magyar elnökség soron kívüli ülést hívhat össze

A magyar EU-elnökség az agrárminiszterek soron kívüli ülését is kész összehívni a gyors cselekvés érdekében – jelentette ki Fazekas Sándor a fertőzött uborka miatt kialakult helyzet kezelésére utalva kedden Debrecenben, az EU Mezőgazdasági és Halászati Tanácsának informális ülését követő sajtókonferencián. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/787684" target="_blank">• A vizsgálatok alapján Magyarországon nincs szennyezett zöldség</a></strong>

MNO
2011. 05. 31. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tanácskozás valamennyi résztvevője együttérzését fejezte ki a fertőzés áldozatai hozzátartozóinak – jelezte a magyar vidékfejlesztési miniszter. Dacian Ciolos, az EU mezőgazdasági biztosa szerint gyors reagálással vissza kell állítani a fogyasztói bizalmat, mert „a bizalmi válságnak komoly gazdasági hatása lehet, ami visszahat az ágazatra”. Ugyanakkor megalapozatlanul nem szabad vádolni egyes tagállamokat, óvatosan kell eljárni, feltételezéseket nem szabad hangoztatni, mert csődbe mehet az egész zöldségágazat az EU-ban, s azt a fogyasztók is megsínylik – hangsúlyozta Dacian Ciolos.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.