Földműveléssel a munkanélküliség ellen

Már nem először teszi szóvá a spanyolországi sajtó egy része, hogy némelyik magas rangú vendég eltéveszti az ország államformáját. A portugál portálok egy része beszámolt a választások egyik esélyesének figyelemre méltó javaslatáról: a földek várják a fiatal állástalanokat is.

2011. 05. 30. 19:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

abc.es, elmundo.es, elpais.com – Spanyolország

A spanyolországi sajtó egy része azt tette szóvá, hogy némelyik magas rangú vendég eltévesztette az ország államformáját. Hétfőn Michelle Bachelet volt chilei elnök követte el ezt a hibát, amikor köztársasági elnöknek titulálta vendéglátóját, José Luis Rodríguez Zapaterót. Bachelet ráadásul már nem először tévesztette el az államformát, mivel tavaly ősszel Zapatero akkori első helyettesét is a köztársaság alelnökének mondta nagy nyilvánosság előtt. Másfél éve Evo Morales, a bolíviai elnök is köztársaságnak hitte és mondta a királyságot. Vasárnap egy másik protokolláris baki is történt, mert Alberto Contador, a Giro D’Italia győztesének tiszteletére eljátszották ugyan a himnuszt, de a Franco-diktatúra idején használt egyik szöveggel.

dn.pt, publico.clix.pt, jn.pt, diariodigital.pt, diario.iol.pt. – Portugália

Hétfőn Pedro Passos Coelho, a jobbközép szociáldemokrata párt (PSD) vezetője új javaslattal állt elő a munkanélküliség gyors csökkentésére: irányítsák a fiatal állástalanokat a parlagon heverő földekre. Passos Coelho leszögezte, a kormányok eddig csak arra használták az unió közös mezőgazdasági politikáját, hogy felvegyék a pénzt, amiért végül nem művelik meg a földet. Végre meg kellene fordítani ezt a tendenciát és azért kellene kapnunk pénzt, amiért megműveljük a termőföldet – szögezte le a kormányfőjelölt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.