Folyamatos harcok dúlnak az országban, kaotikus a helyzet

A líbiai kormányerők nagyobb szabású támadást indítottak a felkelők kezén lévő Miszráta ellen, a város kikötőjét pedig tüzérségi tűz alá vették – közölték a felkelők. A NATO éjszaka hajtott végre légitámadásokat a Zenten térségben lévő kormányerők ellen. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/781223" target="_blank">• Sorra gyújtják fel a követségeket Líbiában, evakuál az ENSZ </a></strong><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/781156" target="_blank"><strong>• Légicsapás: Kadhafi fia és három unokája meghalt + Képek </strong><br /></a><a href="http://www.mno.hu/portal/781096" target="_blank"><strong>• Tegnap még a „patkányok” vérére szomjazott, ma békülne </strong><br /></a><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/780841" target="_blank">• Nemi erőszak: Kadhafi katonái Viagrát kapnak a jobb „teljesítményhez”?</a></strong>

MNO
2011. 05. 02. 13:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kadhafi csapatai délnyugat felől, harckocsik bevetésével reggel indították el a támadást, és megpróbálnak behatolni a városba, ahol az éjszaka hatan vesztették életüket. A tankok a repülőtér közelében járnak, ahol az elmúlt napok összecsapásai koncentrálódtak. Az első ágyúlövések reggel hatkor dördültek el, és azóta is szinte folyamatos a tüzelés – közölték a források.

A szárazföldön minden külső kapcsolatától elvágott város ellátása szempontjából kulcsfontosságú kikötőt hétfőn már második napja rombolták a tüzérség sorozatvetőinek a rakétái. Eddig mintegy száz rakétát zúdítottak a kikötőre az utóbbi 36 óra alatt – közölte a lázadók egyik szóvivője, s arra panaszkodott, hogy nem kapnak támogatást a NATO-tól. Úgy tűnik, a NATO megfeledkezett rólunk, és ez felbátorította Kadhafi erőit. A NATO erői semmit sem tettek az elmúlt 24 órában – mondta a szóvivő.

A város közelében, a tengeren várakozik szombat óta a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) egyik hajója, de a veszélyes helyzet miatt nem tud kikötni.

A NATO csapást mért

A NATO az éjszaka légitámadásokat hajtott végre a Zenten térségében lévő kormányerők ellen, és megsemmisített tíz harckocsit – mondta hétfőn a várost ellenőrző felkelők szóvivője. A NATO lecsapott a múlt éjjel, a város keleti oldalán. 12 rakétát számoltunk meg. A kormányerők 10-12 tankja és más járműve semmisült meg – közölte telefonon a szóvivő a Tripolitól délnyugatra, hegyek között fekvő városból.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.