Forró leves okozott égési sérüléseket a kisgyerekeknek

Forró étel borult két kisgyermekre Kékcsén; az egyik súlyos, harmadfokú, testvére másodfokú égési sérüléseket szenvedett – közölte Pápai György, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Szervezetének igazgató főorvosa péntek reggel az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 06. 7:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyermekekre csütörtök este otthonukban a tűzhelyről borult rá a forró leves, egyikük állapotát a nyíregyházi kórházban stabilizálni kellett – mondta a főorvos. Az egyéves gyermeket a nyíregyházi gyógyintézetből tovább szállították a súlyos égési sérülések ellátására is specializálódott budapesti Bethesda kórházba. A fővárosból rohammentő érkezett a sérültért, s a nyírségi mentők eléjük menve Polgárnál adták át a lélegeztetett, altatásban lévő kis beteget a minden eshetőségre felszerelt mentőkocsi személyzetének. A könnyebben sérült másik, két-három év közötti gyermeket a baleset után a kisvárdai kórházba szállították a mentők.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta: az esetről péntek reggel érdeklődő újságíróktól értesült a rendőrség, s ennek alapján kezdték meg az adatgyűjtést, amely még tart.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.