FTC: nyárig utalnak

Orosz Pál, az FTC labdarúgócsapatát működtető zrt. vezérigazgatója szerint nagyon komoly adósságokkal küzdenek, de június 15-ig mindenkit kifizetnek.

MNO
2011. 05. 04. 9:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A március 31-én kinevezett sportvezető a Nemzeti Sportnak elmondta, előzetesen arról tájékoztatták, hogy 200 millió forint adósságuk van, ám kiderült, hogy ez az összeg 500 millió forint, s az utóbbi időszakban nemcsak a játékosok, de a klub egyetlen más alkalmazottja, így a vezetőség sem kapja meg időben a fizetését. Orosz szerint az idén csupán egyszer tudtak fizetést adni, ám akkor is csak félhavi járandóságot utaltak. Emellett a futballisták az MTK elleni győzelemért és a Debrecen elleni vasárnapi döntetlenért kapták meg a prémiumukat, a többivel még adósak nekik.

A vezérigazgató már tárgyalt a közműcégekkel a felhalmozott hátralék kifizetésének átütemezéséről, s – amint azt hozzátette – több lehetséges szponzorral kapcsolatban állnak, néhánnyal pedig már előrehaladott szakaszában tartanak a megbeszélések. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy kintlévőségei is vannak a klubnak, az adóhivataltól 500 millió forintra számítanak áfa-visszaigénylésből, ehhez azonban azt is hozzáfűzte, hogy a kifizetésre azért nem kerülhetett eddig sor, mert egy két évvel ezelőtti vizsgálat kapcsán még mindig nem tudták meghallgatni Berki Krisztián korábbi vezérigazgatót.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.