Futballpálya méretű szivart sodort

Nagyot „szivarozott” egy kubai férfi: csaknem focipálya hosszúságú, 81 méter 80 centis szivart sodort.

MNO
2011. 05. 04. 10:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez csaknem kétszerese a korábbi szivarhosszvilágcsúcsnak, amelyet ugyancsak ő tartott. A 67 éves José Castelar újabb rekordként eredetileg „csak” 70 méteres szivart akart produkálni, de annyira belelendült a munkálatba segítőivel együtt, hogy meghosszabbította még 12 méterrel. Kilenc napig dolgozgatott csapatával a szívnivalón – a munka oroszlánrészét Castelar végezte –, naponta nyolc órán át sodorgatta művét.

A korábbi Guinness-rekordot Castelar 45 méter 38 centis szivarral tartotta 2008 óta. Mint mondja, amíg ő él, Kubáé marad a világcsúcs. A férfi 14 éves kora óta „szivarozik” – a sodrásra értve. A rekordkísérletekbe 2001-ben kezdett 11 méteres szivarral, 2003-ban 15 méteressel folytatta, 2005-ben pedig 20 méter 41 centiset sodort.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.