Galambetetésért kerültek börtönbe

Galambetetésért került börtönbe Nagy-Britanniában egy anya és a lánya, amiért most azt fontolgatják, hogy beperlik a rendőrséget.

MNO
2011. 05. 05. 7:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 76 esztendős Monica McIntosh és 46 éves lánya, Janet szomszédaik miatt került rács mögé, akik elpanaszolták a rendőrségnek, hogy több száz galamb gyűlik rendszeresen McIntoshék kertjébe, az ég meg valósággal elsötétül a felröppenő galambok felhőjétől. A szomszédok nemcsak a madárpiszokkal lettek torkig, attól is tartottak, hogy a „szárnyas patkányok” – így is „becézik” a városi galambokat az azokat megelégelők – valódi patkányokat is a környékre vonzanak.

A rendőrség közrendzavarás címén őrizetbe vette a két nőt, elkobozta házuk kulcsait, csekkfüzeteiket, bankszámlakivonataikat. Külön cellákba terelték anyát és lányát, külön hallgatták ki őket, mintha nagyon nagy lett volna az összejátszás veszélye. Végül a nők csak hét órán át raboskodtak, mert ki tudták fizetni az óvadékot.

A hatóság a vizsgálatba négy jogászt is bevont. Az egyes hivatalok egymásnak passzolgatták az ügyet, mondván, nem tudnak mit tenni saját hatáskörükben. A rendőrségnek június 1-jéig van törvényesen ideje arra, hogy elismerje, hibázott. Akkor létrejöhet bíróságon kívüli megegyezés a két nő és a rendőrség között. Ha nem, akkor bíróságra viszik a történteket a nők ügyvédei – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.