Görög katolikus templom épül Nyíregyházán

Görög katolikus templom épül Nyíregyháza legnagyobb lakónegyedében, Örökösföldön – írta csütörtöki számában a Kelet-Magyarország.

MNO
2011. 05. 05. 8:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 324 négyzetméter alapterületű, mintegy kétszáz embert befogadó templom hazai és külföldi adományokból épül 80 millió forintos költségből – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei napilap. A munkálatokat a nyáron kezdik meg, és az imaházhoz egy 130 négyzetméteres kolumbáriumot, urnás temetkezési helyet is építenek.

Nyíregyháza legfiatalabb, örökösföldi lakónegyedének kialakítása az 1980-as években kezdődött meg, s a jelenleg mintegy 25 ezer lakosú városrész tovább épül a 41-es számú, Nyíregyháza és Beregszász közötti főút mentén. Az ott élő görög katolikusok 2009. március 15-én alakították meg egyházközségüket, és a lakótelep közösségi házában tartják az istentiszteleteket, amíg az új templom el nem készül.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.