Gyászos csütörtök sokkolta a brazilokat

Brazíliát sokkolta a legrangosabb dél-amerikai labdarúgó klubsorozat, a Libertadores Kupa nyolcaddöntőinek hétközi visszavágós köre, mely után az ötből mindössze egyetlen csapata, a Santos maradt állva.

MNO
2011. 05. 06. 7:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Gyászos csütörtök. Gyászos nap mindannyiunk számára – nyilatkozta letörten Luis Fernando Verissimo író, a címvédő Internacional elkötelezett rajongója. – Az egyetlen vigasz a hozzám hasonló szurkolóknak, hogy a többieknek is rosszul ment.”

A Santos keddi továbbjutása után az országban senki sem számított ilyen folytatásra, különösen úgy, hogy a nyolcaddöntő első meccsei után a Gremión kívül tulajdonképpen a másik három csapat kiváló helyzetből várhatta a visszavágót. A második meccseken azonban egymást múlták alul a brazilok. Az Internacional az 1-1-es idegenbeli első meccs után hiába vezetett már az 1. percben, végül 2-1-re kikapott az uruguayi Penaroltól. A Cruzeiro szintén otthon bukott el összesítésben 3-2-re annak ellenére, hogy 2-1-es előnnyel kezdett a kolumbiai Once Caldas ellen. A bajnoki címvédő, ám legnagyobb sztárját, Ronaldinhót ezúttal nélkülöző Fluminense ugyancsak nagy „bravúrt” hajtott végre azzal, hogy a 3-1-es hazai „odavágót” követően 3-0-ra kikapott a paraguayi Libertad vendégeként.

A kudarcsorozatot a Gremio tette teljessé, miután kettős vereséggel búcsúzott a chilei Universidad Catolicával szemben.

A helyi lapok szerint a tragikus szereplést elsősorban az arrogancia, az ellenfél lenézése eredményezte, illetve a brazil bajnokság szerkezeti hibája, mivel a területi „selejtezők” (állami bajnokságok) rendszere miatt hiába kezdődött el a szezon már januárban, a legjobbak hónapokig nem találkoznak egymással, így nem lehet lemérni, mit is tudnak valójában. Az argentinok sem lehetnek elégedettek, mert a Velez Sarsfield ugyan simán továbblépett, az Estudiantes viszont büntetőpárbajban elvérzett a paraguayi Cerro Portenóval szemben.

A negyeddöntő párosítása:

Santos (brazil)–Once Caldas (kolumbiai), Libertad (paraguayi)–Vélez Sarsfield (argentin), Universidad Católica (chile)–Penarol (uruguayi), Cerro Porteno (paraguayi)–Jaguares (mexikói).

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.