Győrben is fizethetünk mobillal a parkolásért

Hétfőtől Győrben is lehet mobiltelefonon keresztül fizetni a parkolási díjat – jelentette be sajtótájékoztatón Sági Géza, a helyi városüzemeltető társaság, a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója.

MNO
2011. 05. 02. 18:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két évre szóló kizárólagos üzemeltetés jogát a hasonló rendszert több budapesti kerületben és vidéki városban is működtető EME Zrt. nyerte el nyolcmillió forintos ajánlatával – közölte a társaság vezetője.

Sági Géza hozzátette: azért vezetik be a mobilparkolást, hogy rugalmasabb, könnyebben kezelhető, kényelmesebb megoldást kínáljanak az autósoknak, mivel így a hosszabb parkoláshoz nem kell egy nagy marék aprópénzt összegyűjteniük, tárolniuk. Megjegyezte, hogy felmérések szerint azokban a vidéki városokban, ahol erre lehetőség van, a parkolási díjak mintegy ötödét fizetik be mobiltelefonon.

A tájékoztatón elhangzott az is: a magyar mobilszámmal rendelkező ügyfeleknek módjuk van arra, hogy később, telefonszámlájuk kifizetésével rendezzék a díjat, de arra is, hogy az előzetesen feltöltött számlájukon lévő summából költsenek parkolásra; külföldi mobillal csak az utóbbira nyílik lehetőség.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.