Gyurcsány: A politikához jó idegek kellenek

Nyugalomra intette párttársait Gyurcsány Ferenc. A volt szocialista miniszterelnök egy vidéki fórumon megismételte, hogy a baloldalnak a ciklus végéig fennmaradó időt az építkezésre kell felhasználnia. Gyurcsány leszögezte, nem akar kilépni az MSZP-ből annak ellenére sem, hogy személye sok problémát okoz a párton belül.

MNO
2011. 05. 31. 19:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc szerint a második Orbán-kormány első egy éve Magyarország számára a túlzott remények és a keserű kijózanodás időszakát hozta. Az MSZP-s volt kormányfő mégis úgy véli, a kabinet töltse ki a három évet, ezt az időt a baloldalnak arra kell felhasználni, hogy kormányképes alternatívát hozzon létre. Gyurcsány reagált Kövér László házelnök fizetéselvonására is. A korábbi miniszterelnök azt mondta, nem kíván kilépni az MSZP-ből, bár látja, hogy személye sokaknak problémát okoz. Számukra azt kívánta, hogy nyugodjanak meg, hiszen a politikához jó idegek kellenek.

„Nem akkor teszi jól szerintem a magyar baloldal, ha szeleteli önmagát. Akkor teszi jól, ha bővíti a vele való együttműködők körét, és úgy alakítja át önmagát, hogy egyre többek számára legyen választható. Nem arra kell kísérletet tenni, hogy kitessékeljük egymást a pártból, hanem arra, hogy invitáljunk még nagyon sokakat a mi oldalunkra. Én erre törekszem. Azt látom, hogy van, akinek fogytán a türelme. De hát nincs ok idegességre. Ezt tudom mondani, hogy »langsam«, drága kollégák, nyugalom, a politikához jó idegek kellenek, mi azzal rendelkezünk” – fogalmazott.

(HírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.