Gyurcsány úgy érzi, „teljes egészében meg akarják ölni” + Videó

A külföldi nagykövetek után a külföldi sajtó képviselőit is tájékoztatta Gyurcsány Ferenc az ellene indított büntetőeljárásról. A volt szocialista miniszterelnök továbbra is az Orbán Viktor által irányított ügyészség áldozatának tartja magát. Közölte, hogy nincs lelkiismeret-furdalása, mert – állítása szerint – a sukorói telekcsere megfelelt a jogszabályoknak.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/782209" target="_blank"><strong>• Gyurcsány bakot lőtt a kérdéseivel</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/782182" target="_blank"><strong>• Gyurcsány 47 pontban „járatta le” hazáját a nagykövetek előtt</strong></a>

MNO
2011. 05. 06. 16:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a Hír TV felvételét!


„A Fidesz addig nem nyugszik, amíg engem politikailag és teljes egészében meg nem ölnek. (…) De én nem akarom megtenni nekik ezt a szívességet” – mondta el külföldi újságírók előtt Gyurcsány Ferenc.

A Legfőbb Ügyészség egy hete kezdeményezte a politikus mentelmi jogának felfüggesztését, mert a nyomozás adatai felvetették a hivatali visszaélés alapos gyanúját vele szemben. Gyurcsány Ferencet egyébként még a Bajnai-kormány idején jelentette fel az LMP jelenlegi frakcióvezetője, Schiffer András.

Adóellenállásra buzdít Gyurcsány

Gyurcsány Ferenc „adóellenállásra” buzdít a Facebookon, azt javasolva: mindenki, akit érint a 98 százalékos különadó, hétfőn adja be adóbevallását, és ne tekintse a különadó alá eső jövedelemnek a végkielégítést, szabadságmegváltást. A volt miniszterelnök emlékeztet arra, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) pénteken megsemmisítette a 98 százalékos különadó visszamenőleges hatályát, de kimondta: a 2010-es jövedelmekre kivethető az extraadó, ha az Országgyűlés időben módosítja a szükséges adótörvényt. A határozatból ugyanakkor kiderül – folytatja Gyurcsány –, hogy az adóév lezártnak tekinthető, ha az adóalany benyújtja bevallását.

A szocialista politikus szerint a különadó érintettjei így, ha nem akarnak fizetni, egy dolgot tehetnek. „Hétvégén kitöltik adóbevallásukat, jóhiszeműen nem tekintik adózás alá eső jövedelemnek a végkielégítést, a szabadságmegváltást. Tehetik, hiszen értesültek az Ab döntéséről. Hétfőn beadják az adóbevallást, ezzel lezárják az adóévet, és az Ab döntése értelmében tőlük további adófizetés nem követelhető” – írja.

Ugyanakkor kitér arra, hogy mindez csak akkor igaz, ha az Ab pénteki határozata előbb jelenik meg a Magyar Közlönyben, mint a parlament „legjobb esetben is csak hétfőn meghozható új adótörvénye”. Hangsúlyozza, hogy az alkotmánybírósági határozat kihirdetése a kormány kezében van, de annak normál eljárás szerint hétfőn meg kell történnie. „Csak akkor nem, ha a kormány szándékosan késlelteti (…), hogy hétfőn rendkívüli eljárást kérve azonnal törvényt hozzon, hogy a 2010-ben keletkezett jövedelmekre kivethető a különadó. A nemzet mindent aláíró elnöke arra is készen állhat, hogy azonnal aláírja a lóhalálában meghozott törvényt, amelyet előbb hirdetnének ki, mint az Ab határozatát. Kitelik ez tőlük? Ki bizony” – fejtegeti a volt miniszterelnök, megjegyezve: ebben az esetben a kormánynak az adózók kárára trükköznie kellene.

(HírTV, MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.