„Hagyja el az országot, és azonnal engedje át a hatalmat”

Már Törökország is Moamer Kadhafi líbiai vezető azonnali távozását követeli, noha korábban még belpolitikai engedményekkel megoldhatónak vélte a válságot. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/781585" target="_blank"><strong>• „A helyzet nagyon nehéz, és tiszteljük a magyar elnökség munkáját” </strong></a><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/781600" target="_blank">• „Most jöhet Kadhafi, kettőt neki is a koponyájába!”</a><br /></strong><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/781403" target="_blank">• Folyamatos harcok dúlnak az országban, kaotikus a helyzet</a></strong> <br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/781667" target="_blank">• Hárommilliárd dollárt akarnak a felkelők</a></strong>

MNO
2011. 05. 03. 13:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Azt kívánjuk, hogy a líbiai vezető hagyja el az országot, és azonnal engedje át a hatalmat. Ne okozzon több vérontást, könnyeket és rombolást. Líbia jövője, békéje és virágzása érdekében vissza kell vonulnia” – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök kedden, egy isztambuli sajtótájékoztatón.

Ankara korábban jó kapcsolatokat ápolt Tripolival, és a felkelés kirobbanása után is reménykedett abban, hogy tűzszünetet hozhat tető alá az ellenfelek között. Erdogan most elismerte, hogy közvetítési kísérletei hatástalanok maradtak. „Kezdeményezéseinket sajnos nem vette figyelembe a tripoli vezetés. Kadhafi ahelyett, hogy ránk hallgatott volna, inkább az elnyomást, a szenvedést, a saját népe elleni támadást választotta, ezért távozása elkerülhetetlen” – mondta a török kormányfő.

Törökország ellenezte a Líbia elleni légi hadjáratot, de haditengerészetével részt vesz a fegyverembargó betartatásában, és humanitárius erőfeszítésekre is összpontosít. A líbiai ügyekkel foglalkozó úgynevezett összekötő csoport csütörtökön Rómában tartja következő tanácskozását. Törökország Ahmet Davutoglu külügyminiszterrel képviselteti magát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.