Halál vár a japánokra Észak-Koreában?

Az észak-koreai hatóságok megerősítették szerdán, hogy őrizetben tartanak két japán állampolgárt drogcsempészet és pénzhamisítás gyanújával, és hogy ők beismerték ezeket a tetteket.

MNO
2011. 05. 04. 7:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A japán média diplomáciai forrásokra hivatkozva április 20-án jelentette a japánok őrizetbe vételét. Egy harmadikat is gyanúsítottak Észak-Koreában, de őt rövid idő múltán szabadon engedték. A szóban forgó japánokat munkaadójuk, egy gépkarbantartással foglalkozó cég küldte Észak-Koreába, hogy elvégezzenek egy feladatot, amelyet egy ottani élelmiszer-feldolgozó vállalat kért.

A KCNA hírügynökség jelentése szerint az illetőket „nagyon súlyos bűncselekményekkel” gyanúsítják, és az észak-koreai törvények alapján fogják őket felelősségre vonni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.